MUMMONMÖKKI

Minulla on Höytiäisen rannalla parikymmentä kilometriä Kontiolahden pohjoispuolella talviasuttava mummonmökki (uuni, ilmalämpöpumppu, patterit), tie perille, oma kaivo, pihapiirissa sähköistetty sauna, sähköistetty vierasmaja / työhuone, varasto ja kompostikäymälä. Mökkitalkkari huolehtinut apuna viimeiset kymmenen vuotta. Lähinaapureina kesäkäytössä olevien mökkien yhteisö, jossa jokainen saa olla omassa rauhassaan. Yksin asuvalle se on tuonut turvallisen olon, jota talvikuukausina on vahvistanut Verisuren järjestelmä. Kiinteistönvälityksen ajantasainen hinta-arvio paikasta on 130.000 e.

Katso kuvaus ja muutamia kuvia.  Jos olet kiinnostunut juttelemaan asiasta enemmän, laita yhteystietosi, palaan asiaan.

Kuvan alla vielä muutamia vastauksia esitettyihin kysymyksiin:

- säännölliset hoitokulut: 1. tienhoitokulut aurauksineen 193 e (v. 2023) 2. sähkönkulutus vuosivertailuna viimeiset viisi vuotta n. 3000 kWh vuodessa, sama sekä peruslämmöllä että kokoaikaisessa käytössä. Vuoden 2021 maaliskuusta olen asunut mökillä, sitä ennen talvikausi peruslämmöllä eli +10 astetta (ilmalämpöpumppu). Asuessani uuninlämmitys aamulla ja illalla, lisänä vain ilmalämpöpumppu, sähköpattereita en käyttänyt lainkaan. Puita kului talvessa liiterillinen. Nyt jää liiteri täyteen, lisäksi kolmen koivun klapit ulkopinoihin kuivamaan.

- muut kulut: 1. nuohooja kerran kolmessa vuodessa 2. omalla kohdallani mökkitalkkari / mm. puunkaato- ja pilkkominen ym. raskaammat työt, huoltohommat, jätteiden kuljetus, mutta jos itse kykenee, ei näitä kuluja.

- kauppaan sisältyvät työkalut mm. oksasilppuri, sähkösaha, höyläpenkki, 2 vuotta vanha vetävä ruohonleikkuri, 2 vuotta vanha pulsaattoripesukone (hyvä linko samassa), pientyökalut, puutarhan pientyökalut, isot kukkaruukut, rakennetut kukkalaatikot, puutarhakalusteet, vanhahko lasikuituinen soutuvene, Myös huonekaluja ja keittiötarvikkeita sovitusti.

- lähin kauppa on Kontiolahdella sekä S- että K-market, Kolinportin kaupat melkein samalla etäisyydellä. Kauppa- ja kiirjastoautot kulkevat Romppalantiellä n. kolmen kilometrin päässä. Siinä ns. Hovilan risteys, jossa bussipysäkki, toinen pysäkki Kajaanintiellä n. 5 km:n päässä ns. Romppalan risteyksessä.

- rakennuksen kunto on hyvä, vain pieniä korjauksia mm. savupiipun ylimmät tiilet tulossa vaihtoon samoin saunan puukiuas

ranta Höytiäisen selän puolella hiekkapohjainen, matala, lapsille sopiva. Laiturin kohdalla aikoinaan ruoppaus, mutta kaipaa uusimisen, saatavilla piirustukset, joilla lupa aikoinaan haettiin

- kiinteistön poikki kulkeva polku kiertää pihapiirin, siltä ei näkyvyyttä oleskelualueille